06 - 1520 4687
Menu

Bermtoeristen Bûtefjild - project organisatie en uitvoering

 

Bermtoeristen Bûtefjild

In opdracht van de gemeentes Tytsjerksteradiel en Dantumadiel heb ik als projectmedewerker van NME-centrum De Klyster in Damwâld een schitterend project van begin tot eind mogen organiseren. De twee gemeentes grenzen aan natuurgebied ''t Bûtefjild'  nabij Feanwâlden.

Ter promotie van het nieuw aangelegde gebied zijn NME-centrum De Klyster en NDE-sintrum Pingo&Pet ingeschakeld om het gebied beter bekend te maken bij de bewoners van de omliggende dorpen, als wandel- en fluisterbootroute. Door basisschoolkinderen het gebied te laten verkennen doormiddel van een fluisterboot en fotocamera's, zijn zij als het ware ambassadeurs van het gebied geworden.

Mijn rol in het project was het samen brengen van een natuurfotograaf, een fluisterrondvaartboot, begin-eindlocatie en natuurlijk scholen. In totaal hebben 10 scholen in twee weken tijd deelgenomen aan het project. 5 middenbouwgroepen van iedere gemeente. Ik fungeerde als organisator/uitvoerder van het project en tevens als rechterhand van de fotograaf en de schipper. 

Natuurfotograaf Bart Stornebrink van stichting KidzKlix nam de workshops natuurfotografie voor zijn rekening. Rondvaartboot 'Wilhelmina' van Rondvaart Kollum was met z'n hybride motor het vervoermiddel. Boerderij De Omleiding fungeerde die tien dagen als start- en eindpunt van de workshops.

Een paar uur lang werden de kinderen ondergedompeld in de wereld van de natuurfotografie en het natuurschoon van 't Bûtefjild. Zij waren als het ware toerist in hun eigen achtertuin. Aan het eind van iedere workshop kozen de leerlingen zelf hun favoriete top 3. Na tien workshops heeft dit geresulteerd in een schitterende expositie in het Paviljoen van Park Vijversburg bij Tytsjerk. De expositie is geopend op 18 oktober 2018 en was te zien tot en met 25 november 2018. Ook deze expositie heb ik mogen organiseren, in samenwerking met Audrey Stielstra van Park Vijversburg.

foto's: Bart Stornebrink  / www.bartfotografie.eu